In de bonen vandaag. Ben er op voorbereid. Hoofd is leeg. Vooralsnog geen potentiële verstoringen in zicht. Nu die blik nog op oneindig en gaan met die banaan.
Het internet geeft helaas geen éénduidig antwoord op de kooktijd bij het wecken van bonen. Ik kan kiezen tussen 1, 1,5, of 2 uur kooktijd. Is nogal een verschil. En steeds weer die standaardriedel over steriliseren van potten zonder daar een fatsoenlijk argument voor aan te dragen. Ja, voor de hygiëne. Amehoela. Hoe kan 10 minuten in kokend water nou een aanvulling zijn op minimaal een uur koken? Welke superbacterie of dito schimmel weet dat te overleven?? Iedereen blèrt iedereen na.
Ik heb het mijn ouders ook nooit zien doen en die hebben wat potten staan wecken. Uitwassen met heet water en soda. Iets wat alleen mijn vader kon. Voor de rest van ons was het water te heet. Boilertemperatuur, dus hooguit 80º C. En daarna goed omspoelen. Weer met heet water. Af en toe weleens niet-sluitende potten na het koken, maar nooit bedorven spul gehad. Ook niet na jaren.
Maar kiezen dus .... Ga ik voor de middenweg, zekerheid of voor wat voor mijn gevoel meer dan voldoende zou moeten zijn??
Geen opmerkingen:
Een reactie posten