woensdag 21 augustus 2019

X'en

 Maatgeving of maatgevend, maakt niet uit, ergens klopt er volgens mij iets niet. Wat is er met de wereld gebeurd in de afgelopen, ik denk, tien jaar, dat ik me niet met maten van onderbreoeken bezig heb gehouden? Bij de T-shirts onlangs nog voor 2XL moeten kiezen om iets te hebben, dat niet als tweede velletje om mijn lijf zat, maar nu had ik toch liever geen gelubber aan mijn lijf gehad en ik dus zoeken naar 'S'. Is altijd 'S' geweest bij de HEMA, is 'S' gebleven bij de Carrefour of Lafayette (wat een keuze en wat een prijzen), maar in eerste instantie geen 'S' te vinden. Een paar 'M'-mmetjes, een paar L'en, iets meer XL's, massa's XXL's en voldoende keuze in 3XL, 4XL, 5XL en zelfs 6XL hing er meer tussen dan 'S'.

 Na een hoop zoeken, welgeteld één S-je gevonden, maar niet de goede kleur en met zo'n schreeuwerig reclame-elastieken boord. Enkel bij de slips gekeken. Ooit boxers geprobeerd, maar dan heb je na een paar uur last van afgeknelde ballen en bovendien (daardoor?) gaan die altijd weer stuk in het kruis. Scheelt driekwart van de afdeling qua zoeken.

 Wordt dat wachten op een bezoekje bij de HEMA? Wilde dat net voorkomen en had me bedacht om me alvast te oriënteren, voordat het echt noodzakelijk wordt om de krimpende stapel aan te vullen. En dat lokaal. Noem het Slow-shopping. Maar op deze manier gaat dat het niet worden. En betekent het geringe aanbod in 'S' dat de voorraad sneller verkocht wordt dan de rest van de maten of gewoon minder in aantal ingekocht wordt? Dat wordt regelmatig een blik langs de rekken laten gaan en opzoek gaan naar andere mogelijkheden qua aankoopplek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten