Rood, oranje en tenslotte geel. Het resultaat van de tomatensaus-kook-actie van gisteren. Lekker spaghetti met knoflook, peper, olie, tomatensaus en gemalen parmazaanse kaas. De tomatensaus is in dat simpele maar zeer smakelijke gerecht een belangrijk onderdeel. Niet alleen voor de smaak en de smeuiïgheid maar ook voor de kleur. Voor het contrast met de pasta er onder en de kaas erop. Doe je dat met gele tomatensaus blijft van dat effect weinig over. Dan heb je misschien een minstens zo'n smaakvol gerecht op je bord liggen, maar het ziet uit als een albino met geelzucht.
Niks speciaal tegen albino's. Ik had de combi van het gerecht makkelijk met ergere vergelijkingen van tafel kunnen vegen. Het oogt niet. Zelfs een paar versnipperde blaadjes verse basilicum weten het gerecht dan niet te redden. Met gele tomatensaus moet je de Italiaanse keuken van een nwe versie voorzien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten