donderdag 15 augustus 2019

Gokken

 Feestdagwaardige inactiviteit. Niet vooruit te branden. Donau-Delta-Tempo (DDT). Die houden we erin. Kon je maar van de lucht leven of als een walvis de hele dag met de mond open rondlopen, om je maag te vullen. Zullen wel geen gebraden duiven zijn, die je vangt. Bovendien moet je natuurlijk wel op de schijf van vijf letten. Vlees moet je voorbij laten vliegen, je op groente en fruit concentreren en natuurlijk opletten op het aandeel volkoren in het totaalpakket. Ook het gelul over de onverzadigde vetten geldt nog steeds en bij de vloeistoffen graag de suiker vermijden. Gelukkig mag je wel 5x /dag iets tussendoor als het maar klein is en je 3x /week te buiten gaan aan alles wat het voedingscentrum verboden heeft.

 Wordt een moeilijke toestand. Niet lekker zonder aandacht meepikken wat je tegemoet waait. Het is selecteren aan de poort geblazen. Waarom vertelt men de (wal)vis niet, dat ie het plastic links moet laten liggen? Altijd dat navelstaarderige gedoe mbt de eigen soort. Een soort die zich bovendien beter nooit tegen z'n omgeving aan had moeten bemoeien. Enkel eten wat jezelf weet te verbouwen/'vet' te mesten en slachten ipv volstrekt overbodigs in laten vliegen vanuit andere continenten.

 Nu produceert de industrie -dank de luie mens- het ene probleem na het andere en zijn oplossingen niks anders dan problemen in de toekomst. Of het nu om het dichten van het Ozongat gaat, om plastic-soep of miniscule deeltjes van het een of ander in water of lucht. Één verkeerde scheet, en bij industriële processen geldt dat voor alles wat je kunt bedenken, en het is wachten waar welk probleem opduikt.

 De mens verstoort op subtiele of plompverloren wijze evenwichten, waarvan de gevolgen maar zelden vooraf bedacht worden en achteraf niet meer zijn te repareren. En wat is dan de reactie? Dan gaan we de honingbij 'redden' en het al fragile evenwicht nog verder verstoren. Of denkt de mens een reeds eeuwig in beweging zijnde proces als het klimaat in een voor de mens wenselijke richting te kunnen sturen. Willen we de wereld redden maar geen wolven in de achtertuin of ooievaars op het dak. Het moet allemaal biologisch maar dat moet dan wel de kiloknallers weg weten te concureren.

 Misschien tijd dat de mensheid beseft, dat ze haar hand heeft overspeeld? De dinosuriërs treft wat dat betreft geen blaam. Die hebben het nooit zover kunnen laten komen. Zijn door externe invloeden weggevaagd. Maar de mens gaat het lukken. Die gaat zichzelf ten gronde richten. De vrg is alleen op welke termijn. Je mag inzetten: over 1K, 10K of gaat de mensheid nog in serieuze aantallen de 100K halen? Volgens mij is de keuze niet zo moeilijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten