vrijdag 30 augustus 2019

Onnavolgbaar

 Een overleden echtgenote als mede ondertekenaar op een rouwkaart naast je huidige vrouw ... Ik moest het berichtje meerdere malen lezen, voordat tot me doordrong, dat het een serieuze vrg betrof. Gelukkig vrgn ze tegenwoordig eerst en stellen me niet weer voor voldongen feiten. Maar hoe krijg je het bedacht? Moeten al mijn 'vlammen', die ooit met me bij mijn ouders zijn geweest op de kaart? Of alleen de overledenen? Of mn die waar ik mee getrouwd ben geweest? Dan moet er nog eentje bij. Wordt een klein harem op die manier. Wat een onzalige gedachte.

 Yoland is bijna 12 jaar geleden overleden. Wat heeft die in godsnaam met de rouw rond het overlijden met mijn moeder uit te staan?? Leg het me uit. Misschien mis ik een link. Mocht ze in het theoretische geval als een engeltje op een roze wolk zweven, laat haar ff aan mijn doorgeven wat ze zelf zou willen. Zelfs die eikenhouten kist zal inmiddels zijn beste tijd hebben gehad, laat staan wat er aan stoffelijk overschot in onder de grond is gestopt.

 Ik weet niet wat dat is, dat die kloof tussen mij en de wereld van de rest veroorzaakt. Yoland is herinnering. En om nou een herinnering in feite een recente dode te laten herdenken of groeten, hoe je het ook zien wilt, komt mij voorzichtig gezegd tamelijk bizar voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten