dinsdag 27 augustus 2019

Truckersbestaan

 Rij ik de helicopter van R'dam naar Košice of bedenk ik me een iets minder gemakzuchtige invulling voor het resterende deel van de avond? De laatste tijd veel te veel km's gemaakt in ETS2. Tekenend voor de onbestemdheid van het moment of beter periode? Zou best wel eens een keer kunnen. Het is afleiding en bezig zijn. Weinig nadenken en toch iets doen, al stelt dat laatste niet al teveel eisen aan mijn persoon. Waar vrijwel zeker een behoorlijk deel van de aantrekkingskracht van de tijdspassering in zit.

 De afgelopen dagen wel tweemaal op mijn kant terechtgekomen. Dommelen achter het stuur is ook in een simulatie niet het slimste om te doen. Gelukkig kent de digitale wereld de mogelijkheid van een stap terug en de draad opnieuw oppakken. Niet dezelfde avond, tenminste niet meer dan het oproepen van een opgeslagen moment voorafgaande aan het ongeluk. Het rijden is dan voor de volgende dag.

 Ik strooi met zware trucks voorzien van redelijk functionele toeters en bellen onder mijn personeel maar desondanks kruipt het banksaldo gestaag richting de 100 miljoen. Ze moeten dan wel als garage in z'n geheel op het hoogste niveau gekwalificeerd zijn. Dat gaat nog ff duren voor ik ze alle dertien verwend heb. Op die manier is er nog 45 maal dik 3 ton uit te geven en dan zou ik het qua uitgaven niet meer weten. Winst per week 3,5 miljoen met stijgende tendens. Hoe hoger gekwalificeerd, hoe verder ze mogen en hoe meer ze kunnen verdienen.

 Komische noot: De verst bereikbaar plek voor de meeste van mijn garages is naar het schijnt Aberdeen. Krijg je logboeken met allemaal heen- en terugritten tussen de betreffende garage en Aberdeen. De computer of het rittenverdelende algoritme denkt niet aan het maken van leuke tussendoortjes of afwisseling ter voorkoming van een eenzijdig truckerbestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten