zondag 25 augustus 2019

Verstild

 De wasmachine in 24 krijgt meer en meer kuren. Nu weer ergens in het spoelen/centrigugeren gestopt. Niks ff verwisselen en weer weg. Een goed half uur zitten en wachten totdat de machine alsnog het programma tot een goed eind heeft gebracht.

 Zit je daar. Alleen, maar dat is eerder een voor- dan een nadeel. Iancu, de hond op de slaapbank en een keuken waarin na inmiddels bijna drie jaar weinig of niets is veranderd. Het enige wat anders is, is de dichtgeklapte klep van het fornuis. Voor de rest is het Jan Steen dat de klok slaat en zoals ik altijd heb gevonden, mag het eens goed schoongemaakt worden. Het is alsof Mariana's moeder even naar buiten is gelopen ipv van overleden en lang en breed begraven.

 Koeien worden niet verkocht. Huis wordt aangehouden. Ik snap het niet zo goed. De koeien en dan mn Rezi is ws omdat Mariana het idee van slachten niet aan staat. Maar als het dier, geen idee hoe oud maar op leeftijd, dood neervalt, heb je een groter probleem. En als je het mij vrgt, staat slachten me meer aan dan ergens in het wild droppen en laten verrotten. Het huis zal zo'n zelfde iets zijn, alleen gaat het dan om twee neuzen (Mariana en haar broer), die daarover op één lijn moeten zien te komen.

 Het kost allemaal tijd, geld en werk en in feite doet Mariana er helemaal niks mee. De koeien laat ze verzorgen, de velden bewerkt de broer en het huis wordt gelaten voor wat het is. Mariana haalt er af en toe een bezem doorheen. Soms lijkt het alsof ze meer met 24 dan met 13 bezig is. Ik had die boel allang leeggetrokken. Maar ja opruimen en vooral wegdoen zijn hier zonder sentimentele verwikkelingen al pijnlijke woorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten