woensdag 21 augustus 2019

Investeren

 Geld uitgeven. Altijd goed, als je het hebt. Notabene aan nuttige zaken besteed behalve aan de standaardriedel van honden- en kattenvoer en de nwe aanvoer voor de koelkasten. Sinds het bestraten van een groot deel van de binnenplaats is stap voor stap duidelijk geworden, dat er een nadeel kleeft aan de strakke en moddervrije vormgeving. Dat nadeel heet hondenharen.

 Eerst denk je "Ach ja, natuurlijk, hoe kan het anders met al die honden". Vervolgens probeer je het rondvliegen van vlokken en heuse, maar kleine wolken te voorkomen. Het nadeel is, dat de binnenplaats omsloten is. De zooi kan kortom geen kant op. Ik kan het me ook niet van Frankrijk herinneren. Nu waren Sammy en Katrien korthariger dan de gezusters, maar ook die verloren ze. Toch ken ik de overlast alleen van binnenshuis.

 Dat is dus nu anders en met vegen is het niet bij te houden. Vandaag besloten, dat er een stevige stofzuiger tegenaan gegooid moest worden. Geen haren meer verplaatsen maar domweg en definitief opzuigen. Niet zo'n huis- en keukengeval maar een tuintoestand. Voor droog- en natwerk. Je kunt er zelfs mee blazen om de drie verdwaalde bladeren in een hoekje bijeen te jagen. En hoewel Mariana iets gedrevens krijgt bij het idee met water te kunnen knoeien, zal het vooral bij het vangen van haren blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten