maandag 19 augustus 2019

Tuineffect

 De purgerende werking van het bezig zijn in de tuin. De detox van je grijze massa. Ik zou het inmiddels moeten weten. Toch ga ik daar niet voor de tuin in. 'Onkruid' was het doel zowel vanochtend als vanavond. Vanochtend was het echter te kort om in de 'flow' te geraken en misschien ook wel te warm. Vanavond ging het als vanzelf.

 Een leeggeraakt perceeltje (wederom) van onkruid ontdaan. Ik denk, dat het nog te vroeg is (Kan dat?) om met het winterspitwerk te beginnen. Vrees dat ik dan de boel nog een keer moeten pletten om het schoon de winter in te laten gaan. Misschien moet ik wel nog een of een paar van die lappen vijverrubber kopen. Blijft het schoon (na spitten en bemesten) en warmt straks in het voorjaar 'en passant' sneller op.

 Waar ik aan de slag ben geweest dit jaar valt het bijhouden ontzettend mee op één perceeltje na. Daar is verder ook niks mee gebeurd behalve dat het schoongemaakt en (deels) omgespit is geweest. Dat werkt dus niet. Het streven om 'schoon' de winter in te gaan, zou dus geen probleem moeten zijn als oktober een beetje aardig is qua weer. Dan ben ik uiteindelijk wel mooi van maart tot oktober met de tuin bezig geweest. Dat is toch 2/3 van het jaar van de straat geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten