donderdag 15 augustus 2019

Terugweg

 Een mnd met twee gaten. Ik zou ze met terugwerkende kracht kunnen retoucheren. Beetje schuiven, 'omkatten' en het lijkt weer alsof alles 'in orde' is. Ik doe het niet. Het strijkt weliswaar een beetje tegen mijn haren in. Maar dat kan er ook nog wel bij, na alle aanpassingen in de afgelopen dagen. Mijn lijf werd er ongemakkelijk van en is zogezegd nog herstellende. Één nacht in eigen stee geeft niet de gewenste 'reset'. Het normale doen zal nog zekere een dag geduld moeten hebben.

 Van de 35º, die het hier geweest schijnt te zijn, is weinig te merken. Het regent. Miezerig weer. Gelukkig was het gisteren wel aangenaam weer. De rit terug heeft vier uur meer gekost dan de rit heen. Op die manier hadden we de boot ruim gemist. Wat achteraf gezien weinig uitgemaakt zou hebben, omdat de verbindingen richting de plekken in de Delta eerder continu dan eenmalig zijn. Het is een af en aan van boten en bootjes.

 De bottleneck op de weg terug zat 'm in een paar toeristenplaatsen aan de zuidkant van de Karpaten. Ook geen doen eigenlijk, dat daar al dat verkeer doorheen moet en mn, zoals overal tegenwoordig, een hoop trucks. Je hebt twee goede N-Z verbindingen en beide hebben hetzelfde euvel. Mochten ze hier ooit iets van een snelweg aan willen leggen, hebben ze ook geen andere keuze dan die op poten door het dal heen te leiden, als ze in hetzelfde dal willen blijven. Kortom file.

 Maar de file alleen zou hooguit een uurtje gekost hebben. De rest van de tijd is oa verloren gegaan aan het doen van straatinkopen. Ook zo'n overblijfsels uit slechtere tijden. Inkopen direct bij de producent, meestal gewoon een particulier. Was altijd beter of anders gewoon niet te krijgen en vaak nog goedkoper ook. Of dat nog steeds zo is, weet ik niet, maar Mariana wordt bijna lyrisch van al de groente en het fruit, dat in de bermen aangeboden wordt. Score op de terugweg: 3 kilo druiven, 1 kilo tomaten, 1 kilo perziken, 1 kilo eekhoorntjesbrood, 1 joekel van een watermeloen en een of ander wilgentenenvlechtsel in de vorm van een driewieler met plantenhouder. O ja, ook nog een keer gestopt en staan wachten op een kar vol hooi voortgetrokken door een ezeltje. Kijk dat schiet op qua niet opschieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten