vrijdag 30 augustus 2019

Afg(e)rond

 The day after .... Moe, oud, afgebrand, uitgeput. Als ik die 25 jaar nog vol zou weten te maken, die me scheiden van de leeftijd, waarop moeders gisteren is vertrokken, dan vrg ik me af in welke conditie ik dan zou verkeren. Het lichamelijke wrak wat mijn moeder inmiddels was, zou ik moeiteloos in negatieve zin weten te overtreffen, als ik mijn ik van vandaag extrapoleer naar de toekomst.

 Gedaan wat gedaan moest worden en in elkaar gezakt als een plumpudding. Voorspelbaar al had ik het me niet bedacht. Voor elven plat en half zes voor het eerst bij mijn positieven. Op het eind druk bezig in een bos met het bouwen van huisjes op een ondergrond van drijfzand ..... Ach, bijna een open deur.

 Vandaag de teugels verder strak trekken. De tuin schreeuwt om aandacht. Massa's oranje mini-tomaten die geoogst willen worden, Hetzelfde geldt voor de eerste kilo rode pepers. Verder maaien en opschonen. Eén van de mogelijke dagbestedingen. Gisterenavond wilde ik nog iets met stofzuigeren in het zwembad, maar het is potverdrie al om half negen afgelopen met voldoende licht om buiten te zien wat je doet. Het gaat hard richting einde van de zomer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten