dinsdag 20 augustus 2019

Vlijtig

 Acht potten te vullen en dan kan maar wil ik ook ff geen boon meer zien. Dat wordt de hele winter bonen eten, minstens eenmaal per week. En dan vergeet ik ff de peulen, erwten en tuinbonen. In feite niks meer of minder dan lakens van hetzelfde pak. Lang leve de tuin. Nu heb ik ze in het zuur, met zout, gewoon straight in water, vergist (bezig) en in de diepvries.

 De middag is voor het wecken en het inkoken van de tot saus te verpulveren tomaten. Niks geen velletjes en pitten verwijderen. Nooit geprobeerd, maar dat lijkt me bij mini's geen doen. Bovendien zitten de belangrijkste elementen onder of in de schil, als ik het ooit goed begrepen heb. Kan ik me onderwijl buigen over creatief verwerken van een paar kilo courgettes. Had me bovendien nog een paar andere dingen bedacht. Gaat een lange dag worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten