dinsdag 13 augustus 2019

Terrasologie

 Laatste dag. Wederom een stralend prachtige dag. Strak blauw. Ergens in de eind-twintigers qua temperatuur. Briesje. Zo'n dag, dat je 'je tent zou willen opslaan' op een terras. Toch missen de terrassen hier de gewenste sfeer. Ja, een zeikert, maar toch. Ze zijn te massaal. Het begint al met de rustique tafel en banken combi's ipv kleine tafeltjes en makkelijke stoelen. Het nodigt niet uit tot lekker onderuit zakken. Maar dat is enkel praktisch. De minder grijpbare zaken tellen zwaarder. Het personeel ziet je graag komen, dat nog wel, maar vervolgens eigenlijk weer graag zo snel mogelijk vertrekken. En dan praat ik niet over toptijden, maar als de helft of meer van de tafels nog onbezet zijn. Hier heerst niet de coulance van bijv. Grotta Mare of de vanzelfsprekendheid van Barcelona.

 Terrassen moeten iets intiems en ook iets rommeliigs of chaotisch hebben. Een verstoorde orde die het iets organisch geeft. Natuurlijk met goede service zonder ongewenste opdringerigheid. Gisteren (iets met lounge en coffee) was beste aardig op het meubilair na. Voor de rest allemaal niet zo. En ik heb ze bijna allemaal gehad. Zoveel zijn het er niet.

 Zien wat de middag nog brengt. Zal wel iets met strand worden. Een paar ligbedden en wegzakken in de me omringende kakafonie met het ruisen van de zee als basale ondertoon. Had toch een boek mee moeten nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten