zondag 18 augustus 2019

Vertrektijd?

 Gooit ze d'r een versnelling op? Iedereen alsnog een loer gedraaid en haar eigen timing gekozen? Ineens gaat het onevenredig snel achteruit. Niemand heeft een idee waarom. Voor eventuele extra onderzoeken hebben ze te lang gewacht. Daar is ze inmiddels te zwak voor. Gokken dus op iets van een ontsteking en een stevige dosis breedspectrum antibiotica erin gepompt. Bijna letterlijk, want via de sonde. Nu is het aan een klein wonder om in 2-3 dagen een duidelijke verbetering te laten optreden. Zoniet, dan gaat ze aan de morfine. Dan is het gewoon einde oefening.

 Dan zal voor altijd de vrg blijven rondzoemen "Was het echt alleen een gebroken arm of was er van begin af aan meer aan de hand?" Waar is je moeder aan gestorven? Aan een gebroken arm. Klinkt lullig, niet? Oké, doe er wat complicaties bij, maar het blijft een wonderlijke toestand.

 Zover is het nog niet. Het is nauwelijks voorstelbaar, maar het zou natuurlijk nog goed kunnen komen. Waarbij ik me afvraag of mijn moeder dat ook als 'goed' zou ervaren. Ze blijkt bij een eerdere ziekenhuisopname al eens aangegeven te hebben, dat in het geval een reanimatie overwogen zou worden, ze dat wat haar betreft achterwegen mochten laten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten