Zoooo, het laatste glas champagne voor deze wisseling van de jaren. Ik hou niet van kliekjes en zeker niet als er bubbeltjes in verpieteren. Het laatste feestelijke tintje. Straks een avondmaaltijd die min of meer een afspiegeling van gisteren zal zijn en dan is het morgen weer afwassen, opruimen, in het gareel van de dagelijkse rompslomp springen.
Behalve het avocadovoorgerecht met oude Goudse kaas en een puree van in de bouillon gegaarde uien, knoflook en wortels is alles nog mogelijk. Aan de soep van een kip, die we uit de bek van de vos hebben weten te houden, met huisgemaakte (maar niet door mij!) vermicelli valt niks te verbeteren. Het hoofdgerecht van knapperig gebakken soepkipvlees met champignons en uien en niet tot kroketten verwerkte broccoli krijgt met wat kleine aanpassingen een Aziatisch tintje. De Roemeens-Franse kazencombinatie kan er zonder problemen nog een keertje doorheen en datzelfde geldt voor de chocola uit Praag met de Irish coffee. Het huisgemaakte (wel door mij!) ijs slaan we, schat ik zo in, over. Moet ik wel op tijd weten anders is het knabbelen geblazen aan diepgevroren roomijsmassa's.
Koken ... het zou leuk zijn, als ik daar dit jaar iets meer van weet te bakken. Klussen, koken, websites, blogverwerking, Frans onroerend goed, pensioenen. Gaat het allemaal afgehandeld worden in dit nog vrijwel maagdelijke jaar?
Update: Peren en Peugeot niet vergeten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten