vrijdag 18 januari 2019

Nuance

 Frans tegengeluid: "... de Franse minister van Landbouw en Voeding, heeft zich met een interview over alcoholgebruik onder jongeren de woede op de hals gehaald van artsen en verslavingsdeskundigen. ‘Ik heb nog nooit een jongere gezien’, zei hij woensdag op de televisie, ‘die naar een discotheek gaat en dronken thuiskomt, omdat hij te veel Côtes du Rhône of Bordeaux heeft gedronken’. Hij noemde alcoholisme ‘dramatisch’, vooral als het om jongeren gaat, maar wat Guillaume betreft is de ene alcoholische drank de andere niet. ‘Zij drinken mixdrankjes en sterke drank.’ De regering moet niet alleen ‘strijden tegen alle verslavingen’, maar ook ‘het goede en het mooie bijbrengen aan de Franse jongeren', vindt hij. ‘We moeten ze leren een glas wijn te drinken, zodat ze weten wat dat is.’" (VK, 17 januari 2019)

 En gelijk heeft ie. Betekent natuurlijk niet, dat je van wijn niet dronken kunt worden en je zult ook vast aan het drinken van wijn verslaafd kunnen raken, maar waar kun je niet verslaafd aan raken??

 Eindelijk een wat officiëler tegengeluid in de discussie over schadelijkheid van alcohol. Je zult het net als de gele hesjes niet in Nederland hoeven te verwachten. Daar knikt bijna iedereen "Ja en amen." als weer 5 doden jaarlijks minder kunnen op voorwaarde dat 17,5 miljoen anderen zich netjes volgens de nieuwste 'richtlijnen' zouden willen gedragen. Richtlijnen die met grote regelmaat nonsens blijken te zijn en nauwelijks iets toevoegen.

 Als je alcohol wilt verbieden, moet je ook autorijden verbieden en topsport verbieden en werken als je d'r geen lol of teveel lol aan beleeft verbieden, etc.

Nu kent Frankrijk het fenomeen clochard en dat toch zelden vanwege de sterke drank, maar ja, het nationale cultuurgoed heeft net als alles goede en slechte kanten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten