zondag 27 januari 2019

Evaluatie

 Ommuurde dorpjes zowel in Groningen als Zuid-Frankrijk. Tankstations die in serie lijken gebouwd. Bomen die in je achteruitkijkspiegel één voor één uitgerukt lijken te worden. Bonnen, stevige prenten voor verkeersdelicten, die met een zekere willekeur worden uitgedeeld ook als je er ogenschijnlijk part nog deel aan hebt. Verdacht veel op elkaar lijkende afslagen. Etc. Een paar mindere puntjes van de Euro Truck 2 simulator.

 Ondanks de genoemde puntjes weten de makers per land aardig de sfeer te treffen. Dan baseer ik me op Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Natuurlijk de wegen, bewegwijzering, type tankstation, péage, etc. Ze pikken de kenmerkende gebouwen en mn de weg- en waterbouwkundige werken er uit. Imposante constructies in Denemarken en Zweden. Ik zie me daar IRL niet zo direct over heen rijden. Maar ik ben op die manier voor het eerst in mijn leven over de afsluitdijk gereden. Nooit gedaan IRL en nu was het in minder dan een halve minuut gepiept. Hoeveel km zijn het ook weer? 32? De Ponte Morandi in Genua passeerde ik met enig wantrouwen. In het spel bestaat ie nog, waar die in werkelijkheid in augustus afgelopen jaar deels is ingestort. En dan die hoog gelegen snelweg Frankrijk-Italie langs de bloemenrivièra met al z'n viaducten en tunnels. Een rampenweg in werkelijkheid, zeker met de Italianen als voornaamste weggebruikers.

 De afgelopen twee nachten in bed gestapt met de ruis van truckmotoren nazoemend in mijn hoofd. Stik leuk,. maar één van de 'gevaarlijkere' verslavingen, schat ik zo in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten