dinsdag 22 januari 2019

Privé

 De 22ste. Google past zijn privacybeleid aan. Volgens mij agv de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Europese wetgeving uit mei 2018. Een hoop blabla en toch zou je het minstens deels moeten lezen om te zien op welke manier dingen gebracht kunnen worden, dat je (bijna) denkt "Wat zijn dat toch jofele peren, dat ze daar overal aan denken en wat houden ze een rekening met mij" terwijl je verneukt wordt, waar je bij staat.

 En behalve deze PR-achtige peptalk om het bos achter de bomen te laten verdwijnen, doen ze volgens mij ook nog steeds niet wat hen gevraagd is. Je moet nog steeds opties uitschakelen, als je ze niet wilt ipv inschakelen, als je ze wel wilt. Dat lijkt mierenneuken maar is het absoluut niet. Het betekent nl. dat Google sowieso alles opslaat, zich ongegeneerde aan het verzamelen van alles en nog wat overgeeft en enkel hier en daar wat dingen aanvinkt als 'onbruikbaar', als je aangeeft dat Google zich daar niet mee bezig moeten houden. Een vinkje in een giga Dbase dat iets wat er wel in staat niet gebruikt mag worden, is echt wat anders dan het pas verzamelen en opslaan, als je er toestemming voor hebt gekregen. Dat laatste is behalve correcter ook een stuk moeilijk om te realiseren, denk ik.

 Ik heb al tijden geleden alles wat uitgeschakeld kon worden uitgeschakeld, zonder dat ik me de illusie maak, dat niet alsnog een hoop wordt bijgehouden. Bovendien moet je je afvragen met welke Google onderdelen je allemaal te maken hebt. Ieder onderdeel kan via een slinkse draai je gegevens alsnog prijsgegeven voor gebruik door het moederconcern. En het is natuurlijk niet alleen Google waar dit voor geldt. Maar neem bijv. Facebook. Ik zit er niet op, ben er nooit mee bezig geweest, mijdt alles als de pest wat er mee te maken heeft, maar dat geldt niet voor alle mensen in mijn omgeving en Facebook eigent zich zelfs via eigen accounts gegevens toe van derden, ook als die niks met Facebook te maken hebben. Dus .....En dan al die malloten met internet-TV, muziekstreaming, een Alexa of Echo, smartlock, etc, etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten