vrijdag 11 januari 2019

Voorwerk

 Een soort gat mag je het wel noemen, waar ik vandaag in verkeer. De 'post-vakantie-reserveer' dip. Omdat ik niet uit de stemming kwam maar direct de beginzomertrip er achteraan gegooid. Hebben we dat ook gehad. Nu kaarsjes branden dat alles goed gaat. Niet alleen aan onze kant maar ook qua vlucht en natuurlijk hotel. Maar gewoon niet meer mee bezig, niet meer dan met een afspraak in je agenda, want vergeten moet ik het natuurlijk ook weer niet.

 Waar nu het 'Oooo' en 'Aaaaah' overheerst vanwege de te overspannen tijd, komt vast iets van voorvakantievreugde in de plaats zodra de overtuiging weet post te vatten, dat het werkelijk gaat gebeuren. De vrijwel nachtloze dagen in Petersburg en de zuidelijke sferen in Lissabon en de rest van Portugal. De stad is daar slechts de afsluiting. Zoals ik ook ooit Toscana ben ingetrokken vanaf Fiumicino en vervolgens een paar dagen in Rome heb rondgehangen. Niet alleen, maar geen 'we' want niet met Mariana.

 Misschien had het verblijf in Lissabon wel een paar dagen korter gekund en langer rondtoeren in Portugal. Dat is altijd weer dubben. Ik denk, dat de stad voldoende (terrassen ....) te bieden heeft voor een week en een week voor een tour door Portugal is natuurlijk erg kort, maar dat zijn 4 weken ook. In beide gevallen gaat het om de smaak te proeven. Misschien nog een paar vrienden bezoeken en mn ook zien hoe het aanvoelt om weer in den vreemde rond te karren in een auto.

 Ergens de komende tijd de kaart van Portugal opzoeken en een beetje zien wat de bedoeling zou kunnen zijn, dan gaat de trip vanzelf leven, denk ik, ben ik van overtuigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten