vrijdag 18 januari 2019

Borreltijd

 Wat had hij zich daar nou bij bedacht? Die veel te laat terug betaalde lening, is alweer vergeten. Maar oké, een borrel. Een op een had al niet mijn voorkeur, omdat ik weinig gemeenschappelijks zie. Daarom Marina meegveraagd. Maar qua taal waren we er wel uitgekomen. Beetje Duits, beetje Engels, beetje Roemeens. Nu kwam hij met nog drie andere mannen. Zaten we daar in een vrijwel kale ruimte, de bar in Coves waar ik nog nooit ben geweest, halve liters bier voor de neus, Tv op stevig volume direct achter ons en een vervelend koude tocht over de vloer. Mannen kennen elkaar en Mariana klets met alles en iedereen als het maar Roemeens.

 Een op een kan ik gesprekken redelijk volgen. Bij gesprekken tussen anderen is dat al een stuk minder. En bij meerdere gesprekken door elkaar en een Tv daaroverheen kun je het vergeten. Heb het wel met regelmaat geprobeerd, maar de benodigde concentratie kon ik nauwelijks opbrengen. En dan begint een gepensioeneerde politieagent, dat bereik je hier blijkbaar al voor je vijftigste, tegen mij over voetbal. Bijna vertederend. Hoelang is het geleden dat mensen voetbalgrootheden begonnen op te sommen, als ze hadden begrepen, dat je uit Nederland (Holland) kwam? Dat zijn alweer de nodige jaren.

 Cruijf (maar nieteens als eerste), Rep, Rensenbrink, Gullit, Rijkaard, Krol .... Zijn opsomming was een stuk langer. Helaas interesseert voetbal me voor geen meter. Nooit gedaan. Niet om te doen. Niet om naar te kijken. En al helemaal niet om over te praten. F1, Snooker of turnen voor het kijkwerk en golf of een of andere biljartvariant om te doen, als ik het nog beheers. Een sport om over te praten zou ik niet weten te verzinnen.

 Het biertempo van Marina's neef was niet bij te houden. Dacht trouwens begrepen te hebben, dat hij het drinken had afgezworen. Zo niet, is het dus wachten op herhaling van oude fouten .... Nadat de mannen waren vertrokken hebben Mariana en ik kort de gespreksthema's doorgenomen. Schijnbaar is onze bruiloft een soort van 'talk of the town' in Agnita geweest en zijn er meer mensen die problemen hebben met de vrouw van Mariana's broer. We hebben beide onze derde halve liter onaangeroerd laten staan en zijn door de frisse avond huiswaarts gelopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten