dinsdag 29 januari 2019

Snelheden

 Eerste ff van Bari naar Venetië en dan in de auto stappen naar Sibiu. Is alleen maar een spelletje? Zou je denken, maar is niet zo. Ik zat anders dan anders in de auto. Met meer afstand, rustiger rijdend, meer in spiegels kijken dan ik anders al doe. Ook keek ik anders naar de trucks, die me tegemoet kwamen of ik voorbij reed. Je mag dan wel concluderen, dat het dicht tegen de werkelijkheid aan schuurt. Het verklaart Max Verstappen's uren in de simulator.

 Ik hou mijn hart vast voor hen, die in het spel de begrenzer hebben uitgeschakeld en zo hard mogelijk van A naar B proberen te rijden. Als hen eenzelfde effect overkomt vanuit het spel naar de werkelijkheid, dan blijf ik liever uit hun buurt. Als je nou zo hard mogelijk wilt karren zijn er uitstekende race-simulatoren en natuurlijk ook van de F1. Mag je met meer dan 300 km p.u. de bochten nemen, waar dat mogelijk is.

 Vandaag op de terugweg van Sibiu proberen te checken welke beeldbeweging overeenkomt met de gereden snelheid. Volgens mij komt 65 in het spel redelijk overeen met 90 IRL en 70 komt in de buurt van 120 km per uur. Het spel is sneller dan de werkelijkheid. Iets te maken met het comprimeren van tijd en afstand?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten