maandag 21 januari 2019

Overwegen

 Is het rust of berusting? Èn, maakt dat wat uit? Ik zal me daar de komende dagen mee bezig houden op momenten, dat ik niks beters te doen heb. Voor vandaag neem ik het, zoals het aanvoelt: rust, rustig, relaxt. Beetje van het een, beetje van het ander. Honden, koffie, blog, was, lunch, honden, kachel, hout, wijntje, water, nog meer water, koffie, honden, blog, Pc, krant, bad, bed. Deels al gerealiseerd, deels nog in de planning.

 Valt iets op? Mij wel. Geen gedoe over de zin van doen of dingen. Dat neem ik ff mee in de opvulling van aanstaande ledige momenten. Piekeren is niet alles, maar de afwezigheid ervan wreekt zich gegarandeerd een keer. Al denk ik niet, dat ik me daar op korte termijn zorgen over zou hoeven te maken. Zeker niet, als je met gepieker iets van krediet mee kunt opbouwen, dat dan vervolgens eerst weer verbruikt moet zijn, voordat iets ergens gaat wringen. Dat is slechts een idee, maar waarom zou het niet. In dat geval ben ik gewoon pieker-moe. Een soort omgekeerde burn-out.

 Ben het zat-zijn zat? Zou het kunnen? Alles went. Dan kunnen dingen gaan vervelen. En wat kun je beter doen dan er niet meer mee bezig zijn, als iets je verveelt? Ik zou het ff niet weten en wat belangrijker is: ik ga me er ook niet mee bezig houden. Niet nu. Misschien straks in het kader van rust of berusting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten