donderdag 10 januari 2019

Winters

 De dag uitzonderlijk begonnen: sneeuwruimen en het uitlaten van de honden overgeslagen. Je kunt het bewegen ook overdrijven. Misschien later op de ochtend alsnog maar na al die vierkante meters sneeuw was ik toe aan koffie en niet het beklimmen van de uitlaatheuvels. Vandaag en morgen nog en dan ziet het er naar uit dat de sneeuwschuiver ff terug de kast in kan. Morgen eerder mijn nest uit.

 Ik had er vandaag stomweg niet op gerekend. En daar sta je dan. Ga ik de boel plattrappen, honden uitlaten en dan zien, dat ik het schoon krijg? Ga ik eerst schoonmaken en dan lopen met de honden? Wat ik de afgelopen dagen steeds gedaan heb. Of zou ik de honden een keertje de honden laten? Dat laatste dus vandaag.

 Het zijn geen grote hoeveelheden sneeuw. Alles bij elkaar misschien net 20 cm. Als alles was blijven liggen, waar het niet koud genoeg voor is overdag. Genoeg voor sfeerplaatjes, te weinig voor wintersport. Ook voldoende om niet in de auto te stappen als dat niet direct noodzakelijk is. Winter vanwege de sneeuw niet zozeer vanwege de kou. Hoewel ik van de week wel de toevoer naar de pomp heb moeten ontdooien in 24, omdat ze precies op die ene koude dag de deuren naar de kelder op een kier hadden laten staan en de watertoevoerleiding dan precies in de koude luchtstroom zit. Sluiten die deuren, sukkels! Zijn er drie mensen die er op dagelijkse basis bezig zijn en ik, die er weinig te zoeken heb, zit om negen uur 's avonds de watertoevoer te ontdooien. Over sukkels gesproken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten