dinsdag 8 januari 2019

Aangrijpingspunt

 Vandaag maar eens om me heen kijken. Inventariseren. Een aanloop naar prioritering. Rijtjes. Lijstjes. Ordnung! En dan hopelijk actie die verder reikt dan het voldaan achteroverleunen en bewonderen van de gemaakte rangschikking(en). Er broeit iets intern dus wie weet gaat het in de benen komen binnenkort heus ècht waar lukken. Je zou toch doodmoe worden, als je met zo iemand zou moeten omgaan. Alles went. Zo ik ook aan mezelf, al is het een van de moeilijkste klussen, die ik ooit onder handen heb gehad.

 Of het de insteek gaat worden van een actief 2019 weet ik niet, maar ik neig al een paar dagen naar het maken van een begin met het werk voor een nieuw boekenrek. De houten planken gemaakt van die bijeengelijmde stukjes staan hier inmiddels al meer dan een jaar. Het moet iets worden wat in principe losgestapeld in elkaar grijpt. Misschien voor de zekerheid een tweetal bevestigingspunten in de muur om te voorkomen, dat de constructie spontaan de kamer in komt, maar in feite zelfdragend.

 Het hoeveelste boekenrek gaat dat worden? Het eerste was nog bij mijn ouders en onderdeel van een heuse bureauhoek gemaakt door mijn vader. Op de studentenflat iets met oude veiligkisten. Op de Eykmanlaan een zelfgemaakte constructie die van een brede bodem laag schuin terug naar de muur liep tot in een punt aan het plafond en een recht middengedeelte niet dieper dan een pocketboek. Aan de OudeGracht domweg Billy's van Ikea en die zijn ook mee naar Frankrijk gegaan net als het rek van de Eykmanlaan. De Billy's zijn vervolgens in Coves terecht gekomen maar straks voor op zolder bedoeld. Nummero vijf dus.

 Het wordt ff door de voorbereidende werkzaamheden heen bijten. Tuinkamer wordt tijdelijke klusruimte. Werkkamer moet voor de helft ontruimt worden. Dozen verplaatst. Boeken die al in een tijdelijk rek staan moeten ergens een plekje vinden. Maar niet teveel bij stilstaan, want dan weet ik wat gebeurd: niks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten