vrijdag 25 januari 2019

Sim(salabim)

 De garage is verbouwd, de truck aangeschaft, een banklening aangegaan, een tweede truck voor erbij, chauffeur aangenomen, trailer gekocht en een grote ronde door europa gemaakt. Het moest ff en ik heb mijn tol betaald.

 Drie uur zou het worden en eenmaal in bed toerde de adrenaline nog vol gas door mijn aderen en dat zonder sluipen, moorden en zelf in leven zien te blijven. Nee, domweg achter het stuur van hot naar haar rijden om goederen af te leveren en centen te verdienen. Zoiets als de nachtprogramma's vroeger op de Duitse Tv. Òf eindeloos voortdenderende treinen òf kilometersvreten op de snelweg. Alles redelijk waarheidsgetrouw, maar daarover straks meer.

 De snelheidsimulatie klopt volgens mij niet. Misschien omdat het spel dan niet aantrekkelijk genoeg zou zijn voor de spelers?? Je hebt drie mogelijkheden/gezichtspuunten om het spel te spelen. 1. vanuit de bestuurderscabine gezien, 2. d'r net boven/achter hangend of  3. vanuit de hoogte, vogelperspectief. Met 60-70 km /u lijkt het in de cabine, alsof je dik over de honderd gaat. De snelheid, waarmee het landschap aan je voorbij trekt, komt voor mijn gevoel niet overeen met de feitelijke rijsnelheid. Iets waar ik meer dan voldoende ervaring mee hebt, zou ik zo denken. In standje 2 oogt het reëeler èn heb je een grandioos zicht op de omgeving maar dat stuurt lulliger. In elk geval met het toetsenbord. Op de snelweg met de cruisecontrole natuurlijk geen punt, maar op kronkelig B-wegen voelt het als een arcade-spel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten