donderdag 17 januari 2019

Avondvulling

 Hoe sluit je een huisvrouwendag af? Precies, aan het aanrecht. Maar geen afwas, kokend. Het laatste restje hertenvlees van Mariana's verjaardag omgewerkt tot een goulashgerecht. Dat moet het zijn, als het klaar is. Duurt ff. Kost meer dan het uurtje snijwerk. Voordat verse tomaten (ontvelt en zo) in een lekkere ingekookte sauce zijn veranderd vol peper- en vleessmaak gaan wat uurtjes voorbij. Maar dat is niet meer aan mij, dat is aan de gaspit. Met een beetje geluk is het rond bedtijd, wat het morgen zou moeten wezen. Zo niet, dan maken we de boel morgen af.

 Mooi, kan ik me nu op de avond gooien. Strijken? Hoe krijg ik het bedacht? Wanneer heb ik dat voor het laatste gedaan? Ergens ooit, misschien aan de Eykmanlaan? Dwz in de jaren tachtig van de vorige eeuw? Proest ...... Bestaat er iets overbodigers? Prettig als anderen zo gek zijn om het te doen, maar zelf? Nee, alsjeblief zeg. Overhemden zou kunnen. Soms, maar ook alleen maar soms en dat omdat een beetje kwaliteit katoen, wat je van dat gedoe ontslaat, het ding aardig onbetaalbaar maakt.

 Ik heb er een paar en die beginnen helaas na iets van tien jaar onregelmatig gebruik slijtage plekken te vertonen. Daar ben ik niet blij mee. Wat ik heb, wil ik behouden. Helaas gaat dat bij een hoop gebruiksartikelen niet op, omdat ze maar een beperkt levensduur hebben. Nu schijnt er qua kleding een merk/winkel te zijn, die ontwerpen tientallen jaren in hun aanbod houden. Lijkt me wel wat. Ben helaas de naam vergeten. Was iets Japans en kwam me erg onbekend voor. De kans dat er hier ergens in de buurt zo'n winkel staat, zal te verwaarlozen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten