maandag 21 januari 2019

Ongenuanceerd ...

 Geenstijl reaguurders konden dit weekeinde weer heerlijk tekeer gaan onder een topic over de journaliste, die een paar dagen geleden Turkije uitgezet is. Ze deden GeenStijl's motto 'Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend' eer aan. Wat die dame nou wel of niet verkeerd heeft gedaan èn of ze iets verkeerd heeft gedaan, daar ga ik me niet eens mee bezig houden. Maar als onder een topic in een mum van tijd een paar honderd reacties staan, dan weet je het wel en dan nog bij een vrouw ook. Het is een beetje prijs schieten.

 De meest genuanceerde reacties hadden nog iets van 'als ... dan' maar zover kwamen de meesten niet. Het is aangenaam vertier met soms pareltjes van redelijkheid ertussen. De leukste vond ik deze keer een reaguurder (Mahler) die als commentaar leverde:

 "Jack Nicholson speelt in 'As good as it gets' een beroemde schrijver. Een vrouwelijke bewonderaar vraagt hem hoe hij zo goed vanuit vrouwelijke personages kan schrijven. Antwoord: ik denk aan een man, en vervolgens laat ik het verstand en verantwoordelijkheidsgevoel weg."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten