vrijdag 21 september 2018

Tijdpad

 Zag gisteren dat de biertent alweer staat in Sibiu. Octoberfest, zoals het eerst heette en nu Cibinfest naar de rivier die door Sibiu stroomt. Voor het feest maakt het niks uit. Dezelfde grote tent. Dezelfde Kerstmarktachtig marktkraamp[jes rondom de tent. Vermaak voor oud en jong en ws zelfs dezelfde band als in de afgelopen 3 of 4 jaar dat ik het inmiddels heb meegemaakt.

 Weer een jaar voorbij, dus. Het is niet alsof het gisteren was, dat we er vorig jaar zaten, maar het beeld staat me wel nog helder voor de geest. Nu verzuchten, dat de tijd snel gaat? Ik heb dat meer 's morgens, als ik naar mijn pillen grijp en overvallen wordt door het gevoel, dat ik dat kort geleden pas gedaan heb. Soms zo sterk, dat ik voor de zekerheid de ochtendstrip vergelijk met de snoepjes voor de middag.

Nee, het is niet de tijd, die sneller gaat, het is enerzijds dat je minder doet en anderzijds dat de lange baan krimpt. Van de dingen die je niet gedaan hebt, wordt de kans steeds groter, dat je ze nooit zult doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten