maandag 24 september 2018

Steengoed

 Bestrating besteld en ff geïnformeerd naar de levertijd. Het 'Maximaal een mnd' liet me verzuchten, dat ik hoop, dat ze het überhaupt binnen die tijd weten te regelen. Helft aanbetaald en van nu af aan aan de Goden overgeleverd. Pannenrekening nog niet betaald en dat ga ik voorlopig ook niet doen zolang de niet-geleverd 80 rand- cq afwerkingspannen niet zijn geleverd. Ik snap de vrg van de leverende tussenpersoon, maar als ik betaal kan ik iedere druk achter de leverancier direct vergeten. Tachtig van die pannen in een hoek van 90º, een fractie van het ruim 5000 tellende totaal en ze proberen me er mee af te schepen. Nou, mooi niet.

 Wat dat betreft, bij de bestrating nog eens goed gewezen op het feit, dat het om de versie 'Brun' gaat. Niet dat ik straks twee van die achttien meter trucks moet wegsturen, omdat ergens in de keten iemand heeft bedacht dat 'Beige' ook eigenlijk best wel bruin is. De aannemer vroeg op het allerlaatste moment nog eens of het werkelijk gelegd moest worden, zoals op het deel van de binnenplaats dat al ligt. Ja, verticaal, visgraat. Leg je die stenen horizontaal heb je binnen een paar jaar een heuvellandschap in mini-formaat. "Nee, daar hoef ik me geen zorgen over te maken." Leuk bedacht, maar daar geloof ik niks van bij een dikte van 4 cm. Bovendien wil ik ze gewoon hebben liggen op de manier zoals ik me dat bedacht heb. Mijn manier dus en dat kost 2,5 keer zoveel stenen per vierkante meter en kom je dus uit op 14 K ipv 5600 stenen.

 In één keer goed doen en de eerste honderd jaar geen gezeur meer. Dat ik van die 100 jaar maar een klein deel ga meemaken maakt me niks uit. Het kan goed, dus wordt het ook goed gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten