zaterdag 29 september 2018

Afwijkend

 Raken honden door mist gedesoriënteerd? Volgens mij is het eerder al eens gebeurd maar niet zo als vanochtend. Sta ik op de heuvel, kijk om en zie alleen Lady achter me. Geen abnormale situatie ware het niet dat geen van de andere vier, teckel was thuis gebleven, ergens te zien was. Roepen en fluiten gaf na een paar minuten niks, maar ook na een half uur geen resultaat. Sta je een beetje in de mist op een heuveltop te drentelen, weet niet waar je moet kijken of uit welke richting je de meute zou kunnen verwachten.

 Na een half uur aan de afdaling begonnen, scherp op Lady lettend, die nog steeds bij me was. Honden hebben een beter gehoor dan ik. Halverwege de terugweg spurtte Lady weg. Geblaf en daar verscheen Rosa. Een einde verderop zag ik Bobby lopen. Maar nog steeds geen Prada en vooral geen Mopke.

 Ook thuis geen weglopers, dus weer terug. Voor ik weer heuvelop moest, kwam Prada er aan, die gewoonte getrouw straal langs me heen stoof. Niet veel later kwam ook het kleintje, dat helemaal zo klein niet meer is. Die was maar wat blij mij te zien en kwam netjes naar me toe. Dat is toch een groot verschil. Zien wanneer Prada het vandaag moe is om buiten rond te struinen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten