zondag 16 september 2018

Planmatig

 Pauze. Twee-en-half uur machinale en manuele afwasactiviteit en het eind is in zicht. Nog wat puntjes op de 'i' en de klus is geklaard. Altijd een gevaarlijk moment die laatste opruimloodjes. Doorzetten kost net iets meer motivatie dan de boel de boel te laten 'want al erg veel gedaan'. Maar het zijn pannen. En in pannen heb ik morgen net zo min zin als vandaag, dus als ik niet uitkijk staan, die er over een week nog. Mèt schimmel dan wel. Maar niet doen, vandaar de pauze. Hergroepen voor de genadeslag. Dat loopt morgenvroeg zoveel prettiger rond in de keuken, daar kan dat uurtje minder werk niet tegen op.

 Lekker bezig geweest, dat mag duidelijk zijn, en de volgende klus ligt al/nog steeds in de tweede afwasbak te wachten. Gelukkig heb ik drie van die dingen in de keuken. Eén van die kleine extra's die je bijna dagelijks een moment met een goed gevoel geven. En dat zit 'm in simpele dingen. Niet in die zg automatische kraan, die door aanraken start en stopt. Klinkt prachtig maar werkt niet of is van slag. Het mechanisme heb ik al mndn geleden uitgeschakeld.

 Zo'n ander iets wat prachtig klinkt maar in praktijk niet werkt, is de stoomgenerator van de douche. Itt de touch-kraan werkt het stoomding na een hoop geheen- en weer met Grohe in Boekarest wel maar het begint dan altijd met de mededeling "Wachten tot de generator op temperatuur is" of zoiets. Je moet het je kortom vooraf bedenken en er ook al eerder mee bezig zijn, dan je er zin in hebt, of de lol erin is alweer verdwenen voordat de douche zich met stoom zou kunnen vullen. En stoom en stoom is ook twee. Ook dat element is in feite een misser. De gekleurde verlichting en de muziek in de douche zijn daarentegen een genot. Direct afroepbare, simpele zaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten