vrijdag 14 september 2018

Kookkunst

 Als het leven zo simpel en tegelijk zo enerverend was als het in elkaar flanzen van een maaltijd voor 10 personen, zou ik stukken minder te schrijven hebben. Heerlijk. De keuken is z'n maximale chaos al gepasseerd. Het afmaken en opruimen is begonnen. Ondertussen de lunch voor vandaag bereid en die staat, zoals wel vaker te verpieteren, omdat op de uren van Mariana geen peil te trekken is. Zeker niet in het begin van het schooljaar en eigenlijk ook niet in de rest van het jaar.

 Maar goed, ik heb niet hoeven zitten wachten. Dat scheelt een fles op een borrel. Het is vanmiddag een kwestie van een hoop klein hakken en door de aardappels roeren tot een salade. 'Salade de Boeuf' noemen ze dat trouwens hier, hoewel er zelden boeuf (= hier vita) in zit. Het is gewoon de groente en het vlees, dat eerder tot de bouillon van de kippensoep heeft geleid, vermengd met gekookte aardappelen, mayonaise en meer ongein naar eigen inzicht. Kortom een huzarensalade met kip. Is ook geen huzarensalade, maar toch.

 Lekker bezig kortom en mn lekker, omdat je het niet iedere dag hoeft te doen èn zelf bedacht hebt, om het je aan te doen. Straks eerst afrondende boodschappen, morgen de soep en de taarten (ik val in herhaling) en dan heb ik leuke twee dagen gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten