maandag 17 september 2018

Herkauwen

 Gisteravond te duf om met de Pc aan de slag te gaan. Zou soswieso niet zo slim zijn geweest. Als ik daar eenmaal mee begin, kan ik beter een paar dagen achter de hand hebben, waarin ik in principe niet met andere dingen bezig hoeft te zijn. Mis gaat er altijd wel iets en soms ook heel veel en zit je, voor je het weet een paar dagen vloekend en tierend Microsoft hel en verdoemenis toe te wensen. Ergens deze week zou wel leuk zijn. Alles staat in de startblokken. Enkel de volgorde van handelingen hoeft opnieuw gecheckt te worden.

 Me daarom maar op Dishonored_2 gestort. Nee, 'storten' is het allang niet meer. Ik pik zo af en toe een level uit een van de drie doorlopen en werk me dan afhankelijk van de stemming sluipend of botweg dood en verderf zaaiend door het niveau heen. Hoewel de setting altijd weer iets anders is, ken je de meeste valkuilen, bent niet geïnteresseerd in wat allemaal te vinden is, zoekt niet en komt dus ook geen nog niet bezochte delen tegen. Je kent het doel en in principe ook de weg. Hele stukken kun je letterlijk links laten liggen. Toch kom je dan soms nog rare dingen tegen.

 Gisteren was dat bij het uitschakelen van iemand ism z'n dubbelganger. Blijkbaar ben ik tot op heden altijd zonder het toe moeten passen van geweld in de nabijheid van de dubbelganger gekomen, kon het gewenste dealtje sluiten en verder met het spel. Nu moesten er wel personen en/of robots uitgeschakeld worden in diens nabijheid om bij die persoon te komen. En hoewel ik dat zonder bloedvergieten regelde, was geen gesprek met de dubbelganger mogelijk. Hij kromp enkel in een van angst en smeekte om niet gedood te worden. Een soort loop waar hij niet meer uitkwam. Een bug?

 Op zich maakt dat niet zoveel uit, tenzij je slordig met je opslagbeleid bent omgesprongen en dus niet terug kunt naar het moment, voordat je de wachten uitschakelde. Natuurlijk was ik daar te makkelijk in geweest. Consequentie .... het hele niveau opnieuw doorploegen. Dan wordt het gehak bijna een sleur ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten