zondag 30 september 2018

Rek

 Nav de zoveelste uitbreiding van het niet-rokersterritorium weer ff bezig met de steeds algemenere fixatie op gezond leven.. zg gezond, want gebaseerd op huidige inzichten en inzichten zijn door de jaren heen met regelmaat onjuist gebleken. De overlast die roken kan veroorzaken is evident. De maatregelen die men in dat kader neemt worden steeds zwaarder overtrokken. Maar de heisa rond roken, daar is nog begrip voor op te brengen, als je ff vergeet dat tegelijkertijd de wiet-scene is gelegaliseerd. Zoals al vaker geconstateerd, alcoholgebruikers zullen als volgende categorie worden geschoffeerd en wie weet is tegen die tijd coke wel legaal .... Vervolgens volgen de niet-sporters, de vleeseters, etc. Merendeel selectief, op subjectieve criteria gebaseerd en bovenal betutteling. Waarom nog lullen over zoiets als privacy als je straks geeneens meer zeggenschap heb over je eigen leven?? Volgens mij gaan de meeste mensen van werken dood, alleen dan niet direct maar indirect. Maar daar moet je het niet over hebben, want gewerkt moet er worden door mannen en vrouwen en steeds langer ook, ongezond of niet.

 Behalve politiek-maatschappelijk heeft het een hoop te maken met steeds gedetailleerde kennis, waar dan omgekeerd evenredige, algemeen geldende 'adviezen' op gebaseerd worden. Ging het bijv. eerst om asbestvezeltjes, is het niveau van het fijnstof alweer gepasseerd en praat men nu over nano-deeltjes. Hoe dieper je graaft, hoe meer je ziet, afhankelijk van hoe je kijkt.

 Waar is het begonnen èn waar houdt het op, als dat ophouden ooit al gaat gebeuren. Die vrijwel automatische link tussen wetenschappelijk geklooi op de vierkante micromillimeter en het dagelijkse leven slaat helemaal nergens (meer) op. Behalve de eindeloze betutteling door betweters zonder kennis of ervaring en het voortdurende gelul over maatschappelijke kosten is de alsmaar klimmende leeftijd niet uit de lucht komen vallen. Het is net als met bejaardentehuizen. Eerst moest iedereen er naar toe en toen dat er op begon te lijken, moest je ineens gaan mantelen. Nu wordt je min of meer ongewild ouder en krijg je een lading verantwoording op je bord geschoven waar je 'U ' tegen zegt, om dat op een zo min mogelijk maatschappij-belastende manier te doen. Eerst een hoop krijsen en dan wegkruipen voor de verantwoordelijkheid. Politici, wereldvreemder volk bestaat er nauwelijks.

 En ouder worden is als sprinten. Wereldrecord momenteel 9.58 seconden. Het kan en zal vast nog iets sneller, beter kunnen maar 0,0 zit er gewoon nooit in.

 Tijd dat de dood weer als normaal iets wordt geaccepteerd ipv een te vermijden euvel. Dat laatste gaat omgeacht de vorm tenslotte echt niet lukken. Krijg je weer tijd voor lol in het leven ipv afzien voor iets wat uiteindelijk niks meer oplevert dan een mooie dode.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten