dinsdag 18 september 2018

Afmaken

 Met een dag vertraging de chutney gemaakt en nu zijn de peren weggewerkt: Jam die te vloeibaar is en in Nederland compote zou heten, stukjes peer ingemaakt wat hier dan weer 'compote' heet, likeur van ingekookt kookvocht vermengd met suiker en 96% alcohol en een redelijk rechttoe/rechtaan chutney. Had niet gedacht, dat het er vandaag nog van zou komen.

 Late lunch dank de onderwijswerktijden maar snel gepiept, want nog steeds terend op het surplus van afgelopen zaterdag. Wijntje erbij, maar de siësta overgeslagen en me op de laatste peren gestort. Buiten werd de laatste hand gelegd aan het leggen van de pannen. Was de aannemer alerter en vooral eerder geweest met bestellen dan waren alle aparte pannen ws ook aanwezig en dus neergelegd geweest. Daar is het nu op wachten en dat samen met een akkefietje rond de afwerking van de dakkapellen, staat er nog zeker een week dakwerk op de lat. Gelukkig gaat ondertussen de rest verder, hoewel ik ook daar vanavond weer iets zag, wat ik niet helemaal begrijp en er meer nog niet blij mee ben. Dus morgen weer in de benen. De aannemer blijft redelijk vrolijk onder mijn op- en aanmerkingen. Ws zit ik er niet ver naast.

 Vanavond de boel weer een keertje opgeruimd en schoongemaakt. Buiten wel te verstaan. Bouwvakkerszooi. M'n gereedschap, dat ze gebruiken, bijeen gezocht. Er mist weer wat. Je zou zo iedere dag met een werkbespreking kunnen beginnen. Een bespreking met een hoop 'Waarom'-vragen.

 Ondertussen worden de ramen en deuren geverfd en volgende week geplaatst. Het vordert nog steeds. Geen kunst an eigenlijk, want nog steeds een hoop te doen, Nog anderhalve werkweek. Ik geloof niet dat de aannemer die deadline hanteert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten