zondag 16 september 2018

Corvee

 De mouwen zijn opgestroopt. Nu de motivatie nog activeren. Ik gooi er nog een koffie in en dan frontaal in de aanval. Hoewel, oorlogstechnisch gezien hebben we die aanval gisteren gehad. Nu struinen de lijkpikkers over het slagveld opzoek naar dingen van waarde en in barre tijden ook simpel naar voedsel. Gelukkig hier geen uiteengereten paardenkadavers of puzzelstukjes mens. Enkel potten, pannen, schalen en kleiner grut. Het leukere werk is gisteren al gebeurd. Vanochtend wordt het afwassen in de slechtere betekenis van het woord. Maar goed, als ik bij één activiteit altijd wel weer gewoon aan een kant kan beginnen en doorploeter tot ik de andere kant heb bereikt, is het wel de afwas.

 Straks eerst maar eens met het vullen van afwasmachine beginnen. Mag die zich in een volledig programma uitleven op ingedroogde borden en ander tafelservies. Dat geeft me iets van 2,5 uur ruimte voor het betere handwerk. Daarin moet ik een heel eind kunnen komen. Wel ook water opzetten, want in dit soort meer uitzonderlijke situaties kan het 10 ltr boilertje het niet bijbenen.

 Wat een onderwerp op de zondagochtend. Het dorp zit deels in de kerk. Mariana moet voordien eerst nog wakker worden en het bed voor de tweede keer verlaten en ik zit te lullen over vuile vaat. Moeilijk een beter bewijs te bedenken dat het leven hier verre van slecht is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten