woensdag 26 september 2018

Tempi

 Acht uur en donker. Een heldere nacht zoals gisteren? Vanochtend was de auto wit maar daar verder niet mee bezig geweest, ook geen tijd voor gehad. Vanavond op de hondenronde zag ik, dat de Karpaten wit waren. Dat tikt harder aan. Vroeg? Geen idee. Wel een serieuze verandering. Het was ergens na zevenen en al schemerig. Te laat om de heuvel te beklimmen en het uitzicht in volle glorie te genieten.

 Was bovendien alleen met Mopke en Peppie, de actieve teckel, die meestal met de club der groten meeloopt. De rest was en is weer pleite. Heeft blijkbaar geen behoefte aan voer. Zou fijn zijn als de boel eindelijk weer afgesloten is en ik niet al op de binnenplaats de meute aan de lijn moet houden om dit soort ondeugd te voorkomen.

 Fris is het. Winterbandtemperaturen, tenminste in de avond. Iedereen loopt gelijk met mutsen of oorwarmers op en handschoenen aan. Een beetje overdreven lijkt me. Heb me daar vorig jaar ook over verbaasd, volgens mij. Maar de aanloop naar de winter laat er geen gras over groeien. Niks niet nazomeren. Misschien stimuleert het het tempo van de bouw. Nu de ramen en deuren zitten neemt het ongeduld over de rest alleen maar toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten