zondag 23 september 2018

Overgangen

 Brrr. Het wordt 's avonds fris in huis. Staan toch geen ramen of deuren meer open. Wintertje, wintertje, winterje. Tijd om het verwarmingscircuit aan een kleine controle te onderwerpen en ws de batterijen van de thermostaat te vervangen. Die gaven afgelopen winter al aan, dat ze hun beste tijd hadden gehad. Maar, leuk vraagje, verlies ik dan mijn instellingen of hebben ze er aan gedacht om een extra iets in te bouwen, wat het geheugen voor een paar minuten in stand houdt? Ik zal eens een blik in de gebruiksaanwijzing werpen.

 Maar fris dus en (natuurlijk) zijn het de voeten, die het het eerst signaleren. Extra sokken of gewoon dikkere sokken om te beginnen. Vervolgens de trui(en) uit de kast halen en tenslotte de verwarming aan het werk zetten. Overdag zomer, 's avonds herfst, de winter nadert. Morgen zie ik of de schuur dit jaar nog, dus vòòr de winter afgerond gaat worden, dat in theorie tenminste zou kunnen. De aannemer vindt zich een hele baas, dat hij al 'zo vroeg' aan het bestellen van de bestrating denkt. Dat 'zo vroeg' doet mij vermoeden, dat hij het bestraten van de schuur en de weg er naar toe voorlopig nog niet in de planning had zitten. Hoewel planning, dat is een woord dat voor hem heel iets anders betekent dan voor mij.

 Als de het bedrijf zich aan de afspraken houdt worden deze week de ramen en deuren geplaatst. Moet/kun je door een deur naar binnen terwijl het deel van de muren, dat niet in steen is opgetrokken, nog compleet open ligt en vloeren ontbreken. Misschien gaat het snel, maar ik vrees, dat ik me aan een illusie vastklamp. Vooral niet mee bezig zijn. Ik bederf me mijn week voordat die is begonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten