woensdag 19 september 2018

Online

 Stofzuigerzakken, stofzuigerfilters, toner, winkels, internet, codes ... als je in minder dan een uur gek wilt worden, is dat de bezigheid, die je zoekt. Tientallen merken, honderden types, duizenden onderdelen en een hoeveelheid codes, waar je week van wordt in je knieën. Gelukkig zit je achter je Pc. En nou we het over 'zitten' en 'Pc' hebben, toevallig vandaag gegoogled op 'Gamestoel'. Ja, je krijgt het niet bedacht, maar eigenlijk is het zo voor de hand liggend als wat. Gamers zitten uren, dagen, hun halve leven of meer achter die Pc. Een goede stoel kan dan geen kwaad. En laat ik nou al vaker bedacht hebben, dat mijn rug bokt vanwege het antieke stoeltje, waarop ik zit. Komt uit Spanje, vertelde de verkoper in Utrecht en schijnt een paar honderd jaar oud te zijn. Maakt niet uit, maar kan dus nooit ontworpen zijn voor het werken achter een Pc.

 Maar laat die terzijde ff aan de kant en terug naar stofzuigerzakkencodes en meer nog tonercodes. Zou Hp zelf nog zicht hebben op de hele range aan verschillende printers in hun assortiment? En wat zou makkelijker zijn om de noodzakelijk onderdelen te standaardiseren? Mn de regelmatig te verwisselen toner? Blijkbaar wordt daar weinig moeite voor gedaan. Ik schat, dat je ongeveer 1 type tonercapsule hebt voor 3 type printers. En dan heb ik het over simpele z/w-gevalletjes.

 Maar goed, codes, internet, online aanschaf en is CE285A hetzelfde als CE285AC? Waarschijnlijk niet en al helemaal geen zin om dat pas na levering thuis te constateren. En HP of compatible ... is alles probleemloos vervangbaar? En dan alweer die codes, die het weer net niet zijn, maar desondanks probleemloos zouden moeten passen, want 'compatible'.

 Ik ben in mezelf gillend gestopt. Eerst de verlate lunch en dan zie ik of mijn incasseringsvermogen gerecupereerd is. Pofta buna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten