zondag 23 september 2018

Gemakzucht?

 Aangename zondagmiddag buiten de deur aan tafel. In Agnita gebleven op wat tot vandaag de betere keukenplek was: Pensiunea Elisabeta. Nu kan een misser altijd gebeuren. Het is geen haut-cuisine en ook geen middle-versie. Het komt deels gewoon uit de diepvries en afhankelijk van het gerecht kun je dat vooraf redelijk inschatten. Wat kan er misgaan aan een goede goulash uit de diepvries? Precies, niet langgenoeg in de magnetron gestaan of, en dat zou beter zijn, het na het ontdooien resp. opwarmen niet gewoon ff in een pan op het vuur gezet. Ongetwijfeld teveel handelingen. Maar soit, gaar, niks aan het handje behalve een wat dubieuze temperatuur.

 Maar dan ook nog de vis verknallen. Natuurlijk ook diepvries. Het is hier geen Biarritz, Marseille of Dubrovnik. Maar laat het filet tenminste langgenoeg in de pan liggen om het gaar te krijgen en niet alleen ontdooid. Susi eet ik wel ergens anders.

 Wij zijn niet van die assertieve gasten, die bij alles wat misgaat of lijkt gegaan met de vuist op tafel slaan en de kok aan z'n oren door het etablissement trekken, maar dit ging over de ruime acceptatiegrens heen. Visgerecht werd van de rekening gehaald. Klinkt aardig, maar een volgende keer komen we hier niet meer met de overtuiging, dat er net iets beter in de keuken wordt gewerkt dan in de rest van Agnita. En dan roert La Prut sinds de wisseling van eigenaar al stevig in deze kwaliteitsvolgorde. Zonde. Mooie plek, vriendelijk personeel maar helaas een andere kok of ze had een 'off'-dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten