donderdag 13 september 2018

Cateren

 Ondertussen pruttelt de een kip in wat soep moet worden en ligt een kilo of wat gehakt van oa lamsvlees te ontdooien. Ik had me vrijdag bedacht, maar het gaat de lunch op zaterdag worden, dat ik de werklui een maaltijd ga serveren. Helemaal uitgestippeld is het nog niet maar iets met soep, koudeschotel, gehaktrolletjes van de bbq, kaas, worst, ham en taart. Natuurlijk bier, wijn, frisdrank, water en koffie. Het zal naar goed Roemeense gewoonte dwars door elkaar heen genuttigd worden. Zien hoever ik kom en vooral hoeveel ik denk nodig te hebben.

 In feite een makkie, waar ik me geen bult aan kan vallen. Het enige waar ik ff op moet passen is bij het afkoelen van de bouillon en de gekookte aardappelen. Het mag dan 's nachts wel goed afkoelen, maar overdag is het nog steeds tegen de dertig graden. Met stromend water kom je een heel end.

 Misschien niet zinvol, maar ik heb er wel zin in. Morgen het grove werk, zaterdagochtend het gebak en de afwerking. Geen tijd om mezelf dwars te zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten