donderdag 13 september 2018

Gevonden?

 De peren geplukt. Mag dat een zinvolle tijdsbesteding heten? Het is meer een kwestie van wat doe je ermee. Een aanrecht-wasbak vol peren. Van de paar potten, die we vorig jaar hebben geweckt, is er nog niet eentje gebruikt. Toch zullen er weer wat potten gevuld worden. In de kelder leggen lijkt me een onzalig idee, alleen al dat voortdurend verdraaien en goed rijp vind ik er geen zak aan. De komende zes weken iedere dag een peer verorberen is ook niks, waar ik warm van word.

 Begonnen met peren-jam. Iets wat je niet zo snel ziet. Het was/is bepaald geen overrijp fruit. Wat ws de oorzaak is, dat ik vergeten ben een citroen aan het geheel toe te voegen. Het teveel in een apart bakje is prompt niet echt opgestijft, niet voldoende om het smeerbaar te laten zijn en blijkt ter verklaring mierezoet te zijn en dat met maar een halve kilo suiker per kilo fruit. Weetje voor de volgende keer. Als ik de volgende keer niet al direct ervoor kies om het tot stroop in te koken. Maar goed, dat waren alvast twee kilo.

 Nu de potten nog en iets met taarten en dan moet het ergste 'leed' geleden zijn. Zo schuif je langzaam op naar het plattelandse leven. Het aanbod bepaalt je activiteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten