woensdag 19 september 2018

Onzinnig

 Wat kan ik toch slecht tegen zinloze zaken. Begin augustus was het twee jaar geleden, dat de hier de gasleiding is aangelegd, aangesloten en/of goedgekeurd. En hier wordt de gasinstallatie, naar het me toen al werd verteld, iedere twee jaar gecontroleerd. Niet tot aan de meter, daar zou ik mee kunnen leven maar door het hele huis. En dat zag ik toen al niet zitten en nu ook niet. Misschien zijn er nog andere landen in Europa, die deze onzin uithalen, maar in Nederland en Frankrijk in elk geval niet.

 De boel is hier door een officiële installateur aangelegd en gas ruik je. Ik heb twee jaar geleden nog ff gecheckt of dat ook in Roemenië het geval was. En dat was zo, werd me verzekerd. Mocht er een probleem zijn, dan ruik ik dat direct, gooi de ramen open, draai de gaskraan dicht en neem contact op met mijn installateur. Daar heb ik geen vreemde pipo voor nodig, die hier iedere twee jaar een stapel lappen in z'n zak komt steken om me te zeggen, wat ik al weet, nl, dat niks aan de hand is.

 Nou, die meneer van een speciaal voor dit doel gecertificeerde onderneming (met diploma gasverbindingen besproeien) stond vanochtend op de binnenplaats. Ik heb hem aangeboden, dat hij de buiten liggende delen graag kon controleren. Buiten ruik je gas ietsje minder tenslotte. Maar dat binnen mijn pakkie an was en daar geen problemen waren. Hij vatte dat op als een weigering en is weer vertrokken. Zien hoe hard ze dat gaan spelen.

 Achterliggend is vast de controle op illegale doorverbindingen. Hier moet je nl -ook te gek voor woorden- voor iedere gasaansluiting een project maken met alle mogelijke tekeningen, goedkeuring, controles, etc. En natuurlijk kost dat geld, net zoals die zg service van de tweejaarlijks controle trouwens. Maar volgens mij hoef je niet mee te werken aan het bewijzen van je schuld, toch? Niet dat er hier ook maar iets in die richting gebeurd is. Als ze echt moeilijk gaan doen, kan het gas er nog altijd uit. Doeeiii.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten