vrijdag 14 september 2018

Limieten

 Heb je de hele dag in de keuken gestaan. Bent lekker bezig geweest. Je bent tevreden met het resultaat. Kijkt uit naar de afronding morgenvroeg en verheugt je op de lol van de maaltijd. Laat de aannemer, net voor hij na zessen de poort uitloopt, zich ontvallen, dat de maaltijd beter op maandag kan. Wat doe je met zo iemand? Radbraken? Vierendelen? Levend de ingewanden uitnemen? Of toch maar op de brandstapel?

 Dat twee werkers morgen niet aanwezig zijn, zal mij een worst wezen. Het verbaast me wel, dat de baas daar pas op het laatste moment van op de hoogte is. Het afmaken van het dak kunnen we dus wel schudden. Zeker na de vordering van vandaag, waar vijf (!) man bezig zijn geweest en niet verder zijn gekomen dan 1,5 dakkapel.

 Zeven mensen (excl. de op z'n smartfoon spelende aannemer) op de werkplek aanwezig. Eentje loopt wat te pielen aan de houtconstructie, zonder de indruk te maken, dat hij er werk van wil maken. Twee loopjongens, waarvan één de zoon van de baas met z'n meeëters-fixatie, een op de steiger om de pannen aan te nemen en verder te reiken, zo eens in de vijf minuten een pan, en drie op het dak, waarvan een meet, de ander op maat zaagt en de derde ze neerlegt. Weet niet, iets zegt me, dat dit niet de optimale settings is.

 En dan ga je het werk bekijken, en ja d'r is een hoop zaag- en dus pas- en meetwerk verricht, en je ziet en passant dat iets in de afwerking niet volgens de regels is gegaan. D'r was een profiel niet te krijgen, want ja, laatste moment hè, en dat zou handmatig opgelost worden en met weer een ander profiel wat bij de afwerking van een schoorsteen wordt gebruikt vast gezet worden. Blijkbaar is er ergens beslist, dat dat laatste profiel meer dan voldoende is ..... Nou ik dacht het niet. Daar gaan we weer. Schiet niet op zo. Maak er maar Kerst van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten