maandag 17 september 2018

Beestengedoe

 Het animo taant. Waren er geen honden, zou ik in bed kruipen. Helaas zijn er nog twee uitgangsrondes te gaan. En dan is de nacht nog te lang voor de jongste. Mopke zit nu op iets van 4-5 uur met een beetje geluk. Daar zijn nog wat uren te gaan om op Prada's niveau te komen. Die houdt het onder normale omstandigheden ruim 12 uur droog. Rosa hangt daar ergens tussenin.

 Over een jaar of wat zal het een andere wereld zijn, wat dat betreft. Geen puppie-gedoe meer. Prada is 'geholpen', Lady idem dito. Rosa gaat als het een beetje meezit deze week onder het mes en dan hebben we alleen Mopke nog voor over een mnd of zes. Behalve praktisch, maar goed ook. Die parvo-ellende zit hier zo ongeveer overal en dat schijnt zeker een jaar of wat zo te blijven. Hardnekkige ellende. Alle pups die hier in de tussentijd verblijven lopen risico, gevaccineerd of niet. Dat is inmiddels ook duidelijk.

 In 24 hetzelfde verhaal, maar daar wil het blijkbaar niet zo doordringen. De broer van Mariana heeft in de afgelopen weken weer twee pups genomen en de laatste is twee dagen geleden gestorven. En vaccineren is niet iets, waar hij mee bezig is. Dat is dan een gegarandeerde dood binnen een x-aantal weken. Dat moet je die jonkies niet aandoen. Maar goed, die beste man is op meer terreinen onverbeterlijk. Iets met gedegen eiken voor het hoofd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten