zondag 30 september 2018

Suikergehalte

 Gelukkig heb ik het niet vaak, maar als, dan kan ik me d'r zo godsgruwelijk aan storen, dat ik me mijn hele dag bederf als ik niet uitkijk. In een poging het wijnmaakproces enigszins controleerbaar en vooral reproduceerbaar te maken noteer ik dit jaar het een en ander. Om iets te noteren te hebben moet je meten, wegen, etc. Een van de onmisbare zaken op dit moment is een hydrometer om het suikergehalte te bapelen in het geperste sap. Ik heb zo'n ding, daar verwed ik mijn kop om. Vraag is alleen waar. Of concreter: In welke doos? En ook hoe opgeborgen? Zodat je tenminste weet, waar je naar zoekt zonder de inhoud van de potentiële dozen helemaal te moeten omkeren.

 Al een poging ondernomen. Zonder succes. Hoe hard ga ik het spelen? Nu alle dozen doorwerken muv die waar boeken in zitten, wat gelukkig voor de meeste dozen geldt, terwijl ze van de winter ws, hopelijk allemaal leeg gehaald worden en de inhoud definitief een plek toegewezen zal krijgen? Zien of er hier iemand is, die op deze manier z'n most meet en ik het ding kan lenen. Anders zal ik helaas van doos naar doos moeten klimmen, kruipen, graaien en/of reiken en zoeken totdat het ding boven water is. Geen bijster aanlokkelijk vooruitzicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten