maandag 12 april 2021

Waterpassen

 Het idee voor het uitzetten van het fundament voor de kas was minder slim dan wel minder praktisch dan het leek. Niet in de laatste plaats omdat de hoogteverschillen tussen de vierhoekpunten groter is dan bedacht. Je zou het zo niet zeggen, maar over acht meter is het verschil naar één van de twee eindhoeken meer dan een halve meter. Dat compenseer je niet met een paar houtjes. Dus terug naar 'Af' en laat die 200 euro maar zitten. Leergeld.

 Laser erbij gepakt. Hoogteverschillen bepaald. Nu bedenken hoe ik de rest voor elkaar krijg. Aan het hoofdeind moet ik graven. Minstens 20, misschien wel 40 cm en dat terwijl ik in één van de hoeken al in het grondwater zat voor ik 20 cm diep was. Ik loop bij iedere gedachtengang ook steeds weer vast. Ook met veertig cm graven hou ik bij zeker één van beide eindhoeken 'lucht' over onder het fundament. Maar om nou 60 cm de diepte in te gaan aan het andere eind lijkt me te bar. Opvullen dan maar, cq beginnen met nivelleren? Straks komt die kas er helemaal niet van dit jaar. 

 Tijd om te tekenen. Zien dat ik het beeld verhelderd krijg door het te concretiseren op papier. Volgens mij ontkom ik niet aan het opvullen van minstens één hoekpunt. Vrg is, wat dat voor consequenties voor de stabiliteit van de ondergrond heeft. Is aanstampen en desnoods wateren (bij klei??) voldoende? Straks moet ik alsnog een hele bekisting maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten