zondag 25 april 2021

Correcties

 De controle van het fundament heeft een paar problemen, nou ja, probleempjes aan het licht gebracht. De binnenkant van de breedte, die 442 cm had moeten zijn, is 443,5 cm. De lengte profielen zitten hierdoor dichter tegen de rand aan dan de 2 cm, dat ze er van af gedacht waren. Maar oké, de profielen staan nog op het fundament, al is het krapjes. Was dit mis gegaan, was er weinig aan te doen geweest, vrees ik. De lengte is beter aangehouden.

 Wat wel echt een probleem is, is het feit, dat de bovenkant van het fundament alles behalve netjes vlak is. Zou het verder opgetrokken worden met stenen zou je de verschillen makkelijk kunnen wegwerken met meer resp. minder cement. Nu gaat het om alu-profielen die strak recht zijn en nu dus op de nodige plekken geen contact maken met het fundament. Op de achterkant rust het profiel zelfs enkel en alleen op de beide uiteinden. Dat is natuurlijk vrgn om problemen als er gewicht op komt te staan. D'r zal kortom een wel strak gladde èn waterpas toplaag aangebracht moeten worden.

 Hadden ze gehoopt, daarmee weg te komen? Ik ga niet uit van kwaadwillendheid, maar, dat er meterslange alu-profielen op zouden komen te staan, wisten ze van beginnen af aan. En dat soort profielen zijn pijnlijk recht. Het is niet voor niks, dat ze mn bij het maken van een betonvloer worden gebruik om die netjes vlak te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten