zaterdag 24 april 2021

Basis

 Het fundament staat. Ik heb 15 tot 40-50 cm op te vullen wil ik een nette vlakke bodem in de kas realiseren. Geen idee of me dat dit jaar gaat lukken. Zeker niet met het idee van de werklui om het spul met een grote truck te laten brengen. Mooi is, dat je dan een hoop in één keer heb. Nadeel is, dat het ws niet achterom kan en ik die zooi met de kruiwagen zo'n 60-70 m van de straatkant naar de kas moet verplaatsen. Heb  momenteel andere prioriteiten. Òf kleinere hoeveelheden die wel achterom, bijv met tractor en aanhanger gebracht kunnen worden of gewoon maar ff niet.

 Morgen zien hoe perfect vlak en waterpas de bovenkant van het fundament is. Mocht dat oké zijn, dan is het eerst wat gedaan moet worden de basis van kas monteren en vastzetten in het fundament. Daarvoor zal ik andere schroeven moeten zien te vinden dan die welke meegeleverd zijn. Langer maar verder alles identiek, mn de kop. Die moet in een gleuf geschoven worden. En natuurlijk rvs. Van die bijkomstigheden waar het een volgt uit het ander.

 Lukt dat, dan is het verder een kwestie van in elkaar zetten. Hoekprofielen, tussendelen, verstevigingen in de lengte, dak, ramen, deuren, etc. Mag hopen, dat zich dat allemaal vanzelf wijst. En dan het glas. Dat wordt een verhaal apart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten