vrijdag 30 april 2021

Leergeld

 Zaaigrond, stekgrond, potgrond. Zaaitrays, stektrays. Meerdere kweekbakken. P7, P9 of P11 potjes. Je kunt het hele gedoe ook overdrijven ... . Heb wat rond geneusd op het internet voor tips en de manier van gebruik van kweekbakken. Er is tenslotte wel het een en ander fout gegaan. Mn fouten bij het water geven (hoeveelheid en plek) en ook het beetje mest, waar ik de plantjes een plezier mee dacht te doen, heeft eerder negatief dan positief uitgewerkt.

 Hoewel ik met aanloopfouten rekening had gehouden, had ik natuurlijk ook stiekum de hoop, dat alles in één keer goed zou gaan. Helaas, pindakaas. Dat wordt weer tomatenplanten kopen. Ook pepers en paprika maar daarvan zijn ook nog een paar hoopgevende stekken in de kweekbak.

 Kortom volgend jaar anders. Nwe ronde - nwe kansen. Van gemaakte fouten leren. Bovendien had ik me ook bedacht om het hele zaden, stekken en planten gebeuren dit jaar niet de hoogste prioriteit te geven. Dus ook een beetje jammer dan, volgende keer beter. Maar dan wel dit jaar zorgen, dat ik volgend jaar minder met de struktuur van de tuin bezig hoeft te zijn en me meer op het eigenlijke werk kan concentreren. Het bewijst alleen maar weer een keer, dat je dingen niet half kunt doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten